Sadržaj

Trčanje

Još samo mjesec dana dijeli nas od ovogodišnjeg Zagrebačkog maratona!

Zajedno s trkačima iz cijelog susjedstva, članovima INTERSPORT tima i našim trenerima trčanja, Urbanom Praprotnikom i Jasminom Kozina Praprotnik, marljivo se pripremaju za trčanje i novu trkačku avanturu – bilo da se radi o trčanju na 10 km, polumaratonu ili maratonu, s nama su podijelili  plan treninga za postizanje raznih trkačkih ciljeva, te savjete na što se fokusirati u ovom razdoblju, kako trkački tako i prehrambeno.

Ostalo nam je još samo mjesec dana do maratona – idemo na posao!

!

Kako trenirati zadnji mjesec prije maratona?

Tekst: Urban Praprotnik, INTERSPORT-ov trener trčanja

Uvijek mi je bilo žao što sam na fakultetu prekasno počeo pripremati ispit, tek zadnjih nekoliko dana prije roka. Intenzitet je, međutim, naglo rastao sve do posljednjeg dana. Ako takav pristup ikako funkcionira u teoretskom ispitu, nikako ne funkcionira kada pokazujemo naše stvarne fizičke mogućnosti. Trčanje maratona nije teorija, već praksa.

Zato je dobro duboko udahnuti i razmisliti o svemu što smo već prošli u proteklim mjesecima priprema, sada kada je pred nama još samo posljednji mjesec priprema. Zatim opušteno izdahnemo i poželimo da možemo samo fino ugađati i isklesati svoju pripremu do maratona.

Sada je vrijeme da odlučimo kojim tempom ćemo moći ići na natjecanje. I to u natjecanju u kojem se ne natječemo protiv drugih. Ali u konkurenciji, kad se ne natječemo ni sami sa sobom. Na natjecanju, kada imamo izvrsnu priliku stvarno upoznati i potvrditi za što smo sposobni.

Trčanje i kakav bi trebao biti tempo utrke?

Trebao bi biti živahan, ali ipak toliko lagan da se može održati dugo vremena, idealno čak i kroz cijelu natjecateljsku distancu. Ta pravilna brzina može se prepoznati iz načina na koji dišemo, kada dišemo duboko, ali još uvijek uravnoteženo. Kad počnemo hvatati dah, usporimo korak. Ako nas sat za trčanje dobro poznaje, može odrediti naše zone stresa na temelju otkucaja srca. Za duge staze najbolje je ako trčimo u aerobno – zelenoj zoni, ako smo utreniraniji možemo si priuštiti i zonu anaerobnog praga, koja je obično označena smeđom bojom. U crvenu zonu, iznad anaerobnog praga, definitivno ne ulazimo prije zadnjih kilometar-dva.

Ako nam trenutna kondicija ne dopušta da kontinuirano energično trčimo čitavu udaljenost (10, 21 ili 42 km), tada biramo odgovarajući način naizmjeničnog trčanja i hodanja. Na primjer, trčanjem 9 minuta i hodanjem 1 minutu, ili trčanjem 4 minute i hodanjem 1 minutu, ili trčanjem 2 minute i hodanjem 30 sekundi. U takvom je slučaju, dakle, bolje prošetati nekoliko puta kraće vrijeme nego odgađati hodanje i potom biti iscrpljen i prisiljen hodati dulje vrijeme. Pa neka dobar – lagan – opušten osjećaj bude osnovna vodilja za primjerenost brzine i udaljenosti trčanja.

U zadnjih 30 dana na redu su dva duža trčanja, s ciljem dodatnog proširenja i jačanja našeg trkačkog dometa. Zadnje takvo trčanje bi trebalo biti na pr. 14 dana prije maratona.

Što jesti?

Tekst: Jasmina Kozina Praprotnik, INTERSPORT-ova trenerica trčanja

Kraj ljeta idealno je vrijeme da svoje tijelo u potpunosti napunimo nutrijentima, koji će nam pomoći, da u jesen nastavimo s ovim i drugim izazovima puni dobre energije. Kako bi izdržati zadnjih mjesec dana naših priprema, i odraditi planirani maraton. Iznad svega, ostat ćemo zdravi.

Za ljubitelje domaćeg voća i povrća, ovo je doba godine još uvijek slatko. Vegetacija je još uvijek zadržala zelenu boju, na voćkama ima plodova. Imati vlastiti vrt pravi je luksuz, ali nije baš potrebno opskrbljivati ​​se organskim, domaćim i sezonskim voćem jer se s trčanja i šetnji možemo vratiti s jabukama, kruškama, šljivama u rukama. Cijelo ljeto nudile su nam se maline i kupine, a konačno je i grožđe postalo slatko. Oni hrabriji mogu koprivu najprije pravilno pomaziti, a potom i ubrati. Ona će nam, pomiješana sa slatkim voćem, dati mnogo korisnih nutrijenata.
Ali zadnjih mjesec dana prije našeg maratona, željela bih nas posavjetovati o jednom zaista iznimnom povrću: cikli.

Cikla je toliko korisna za naš organizam, te je proglašena jednim od najljekovitijih i najkorisnijih povrća.

U cikli ima mnogo iznimno korisnih tvari, među kojima je i betamin koji može povećati sadržaj kisika u krvi. Na taj način poboljšava učinkovitost metabolizma energije u mišićima. Sportaši koji su nekoliko dana pili pola litre soka od cikle, povećali su otpornost na umor za čak 16%. Ovo bi nam moglo dobro doći tijekom trčanja. Betamin iz cikle također utječe na oksidaciju štetnih tvari u krvi, i svim ostalim tjelesnim stanicama koje se opskrbljuju krvotokom. Koristan je i za detoksikaciju. Njegovim sokom mnogi su si već pomogli kod mnogih teških poremećaja, u funkcioniranju organizma. Budući da nema razloga da je ne uvrstimo u redovitu prehranu, pogotovo sada, razmislimo samo na koji način ćemo je koristiti.

Možemo je koristiti hrskavu sirovu, kao namaz sa npr. pasiranim i posoljenim avokadom, ili je možete koristiti samostalno.
Evo nekoliko ideja:

Od cikle možemo napraviti:

Sok: ciklu ogulite, narežite na komadiće i pomiješajte s limunovim sokom, procijedite i popijte. Ostatak se može koristiti u sljedećem jelu, na primjer u pljeskavicama.

Pljeskavice od cikle:

Sastojci: cikla, slanutak, kelj, laneno sjeme, sušene rajčice, mladi luk, maslinovo ulje, začinsko bilje, sol. Ciklu izmiksajte u blenderu, dodajte sve dodatne sastojke i ponovno izmiksajte tako da se još vide komadići. Na kraju se u masu dodaju lanene sjemenke, samljevene u mlincu za kavu. Velikom žlicom zagrabite željenu veličinu pljeskavice, stavljajte na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva pola sata. Ukrasite svježim zelenim povrćem i maslinovim uljem.

Čokoladne kuglice od cikle:

Sastojci: cikla, banana, kakao, kokos, mljeveni bademi, kokosova mast. Sve sastojke izmiksajte u blenderu i dodatno stvrdnite mljevenim bademima. Zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno ili kakao i uživajte.

Sladoled od cikle:

Sastojci: cikla, banane, kakao

Zamrznite oguljene i narezane banane. Izvadite ih iz zamrzivača, pričekajte da malo omekšaju, i izmiksajte ih s komadićima cikle dok ne postanu glatki. Dodajte kakao, ukrasite i poslužite.

Pozdravljam vas s čašom cikle u rukama i želim vam dobar tek!

Odaberite svoj cilj trčanja

Za nekih mjesec dana planiram na Zagrebačkom maratonu…

Prikazani su osnovni planovi obuke. Međutim, važno je da svatko vježba prema svojoj trenutnoj kondiciji. Ako je plan preopširan za vašu trenutnu količinu treninga, prilagodite ga u skladu s tim.

Plan treninga: 42 km prvi put

Svaki trening započnimo zagrijavanjem: 5 do 15 minuta laganog trčanja s međudjelovima hodanja, i osnovnim vježbama istezanja. Kod intervalnih trčanja radimo i vježbe trčanja (nisko i visoko preskakanje, bacanje) te 3 brža kraća trčanja (100 m) na zagrijavanju.

1. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: tempo trčanje 3 x 3 km s odmorom od 1 minute hodanja ili kaskanja. U očekivanom natjecateljskom tempu. Pazimo na način disanja, koji nam govori da trčimo primjerenom brzinom. Disanje treba biti duboko, ali ne smijemo osjećati nedostatak zraka. Otkucaji srca trebaju biti na gornjem rubu aerobno-zelene zone.

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: tempo trčanje – 2x 7 km (tempo: duboko ali ravnomjerno disanje, p=3 min hodanja)

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga trka – 20 km

2. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: 20 x 400m intervalno trčanje s odmorom od 30 sekundi kaskanja (lagano trčanje s brzim kratkim koracima), tempo: brz, ali ravnomjeran, s ciljem da brzina ne pada iz ponavljanja u ponavljanje

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 8 km laganog trčanja

Petak: 6 km laganog trčanja

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga staza – 38 km

3. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalno trčanje 8 do 10 x 1 km (natjecateljska brzina)
uz odmor od 1 min sporijeg trčanja

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 8 km laganog trčanja

Petak: tempo trčanje – 3x 5 km (tempo: duboko ali ravnomjerno disanje, p=3 min hodanja)

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga trka – 15 km

4. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalno trčanje 5 do 7 x 1 km (brzina utrke) s odmorom od 1 minute kasa (lagano trčanje brzim kratkim koracima),

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 8 km laganog trčanja

Petak: lagano trčanje 30 min

Subota: odmor – šetnja najmanje 30 minuta, večera bogata ugljikohidratima

Nedjelja: dan maratona, 42 km

Plan treninga: 21 km prvi put

Svaki trening započinjemo zagrijavanjem (5 do 15 minuta laganog trčanja s međudijelovima hodanja i osnovnim vježbama istezanja. Kada radimo intervalna trčanja, tijekom zagrijavanja radimo i vježbe trčanja (nisko i visoko preskakanje, bacanje) i 3 snažnija kratka trčanja (100 m).

1. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: 8 do 10 x 800m intervalno trčanje s 200m hodanja odmora.
Nastojimo malo po malo (5 do 10 sec/km) dizati tempo trčanja iz ponavljanja u ponavljanje s ciljem pronalaženja brzine, koju možemo održati u sljedećim ponavljanjima, pazimo na način disanja koji nam govori ako se pronađe odgovarajuća brzina trčanja.

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 3 km laganog trčanja

Petak: lagano trčanje 6 km ili hodanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: Duga staza – 19 km

.

2. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalno trčanje 8 do 10 x 300 m s odmorom od 1 min kasa (lagano trčanje živahnih kratkih koraka), tempo: visok ali smiren, s ciljem da brzina ne pada iz ponavljanja u ponavljanje.

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: lagano trčanje 6 km ili hodanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga trka – 15 km

3. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: 8 do 10 x 800m intervalno trčanje s 200m hodanja odmora

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: lagano trčanje 6 km ili hodanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: Duga staza – 12 km

4. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: tempo trčanje 8 km (u natjecateljskom tempu)

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: lagano trčanje 6 km ili hodanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: dan maratona, 21 km

Plan treninga: poboljšajte svoj osobni rekord na 42 km

Svaki trening započinjemo zagrijavanjem (5 do 15 minuta laganog trčanja s međudijelnicama hodanja i osnovnim vježbama istezanja. Kada radimo intervalna trčanja, tijekom zagrijavanja radimo i vježbe trčanja (nisko i visoko preskakanje, bacanje). ) i još 3 snažnije kratke trke (100 m).

.

1. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalno trčanje 5 do 6 x 2 km s 1 minutom odmora u lakšem tempu

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 8 km laganog trčanja

Petak: tempo trčanje – 4x 4 km (tempo: duboko ali ravnomjerno disanje, p=3 min hodanja)

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga trka – 25 km

2. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalno trčanje 15 x 500 m s odmorom od 1 min kasa (lagano trčanje živahnih kratkih koraka), tempo: visok ali smiren tempo s ciljem da brzina ne pada iz ponavljanja u ponavljanje.

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 8 km laganog trčanja

Petak: tempo trčanje – 4 x 3 km (tempo: duboko ali ravnomjerno disanje, p=1 min hoda)

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga staza – 38 km

3. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalno trčanje 5 do 6 x 2 km (ritam: donja granica anaerobnog praga), odmor 1 min.

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 8 km laganog trčanja

Petak: tempo trčanja – 8 do 10 km (tempo: duboko, ali ravnomjerno opušteno disanje)

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga trka – 20 km

4. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: tempo trčanje 4 x 2 km (trkaći tempo) m s odmorom od 1 min kas (lagano trčanje živahnim kratkim koracima)

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 8 km laganog trčanja

Petak: lagano trčanje

Subota: odmor – šetnja najmanje 30 minuta, večera bogata ugljikohidratima

Nedjelja: dan maratona, 42 km

Plan treninga: poboljšajte svoj osobni rekord na 21 km

Svaki trening započinjemo zagrijavanjem (5 do 15 minuta laganog trčanja s međudijelnicama hodanja i osnovnim vježbama istezanja. Kada radimo intervalna trčanja, tijekom zagrijavanja radimo i vježbe trčanja (nisko i visoko preskakanje, bacanje). ) i još 3 snažnije kraće trke (100 m)

1. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: tempo trčanje – 3 x 4 km s 1 min odmora u kasu

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: zagrijavanje 1 km + vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, dizanje kukova, dizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: tempo trčanje – 2x 5 km (tempo: visok ali održiv), odmor 1 minuta kas

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga trka – 15 km

2. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: 20 x 500 m intervalno trčanje s 1 min odmora u kasu (lagano trčanje s brzim kratkim koracima), tempo: brz, ali ravnomjeran s ciljem da brzina ne pada iz ponavljanja u ponavljanje

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: zagrijavanje 1 km + vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, dizanje kukova, dizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: tempo trčanje – 2x 5 km (tempo: visok ali održiv), odmor 1 minuta kas

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga staza – 19 km

3. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: Intervalno trčanje 5 do 6 x 2 km s odmorom od 1 min kasa (nastojimo iz ponavljanja u ponavljanje dizati tempo trčanja malo po malo (5 do 10 sec/km) s ciljem pronalaženja brzine da možemo u sljedećim ponavljanjima, koja pratimo, paziti na način disanja, koji nam govori jesmo li pronašli pravu brzinu trčanja)

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: zagrijavanje 1 km + vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, dizanje kukova, dizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: Tempo trčanja – 2x 6 km (tempo: visok, ali održiv), odmor 1 minuta kasa

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: duga trka – 12 km

.

4. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: 5 do 8x 1 km u natjecateljskom tempu

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste) + 5 km laganog trčanja

Petak: 6 km laganog trčanja

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: dan maratona, 21 km

Plan treninga: 10 km prvi put

Prikladno za početnike u trčanju koji će izmjenjujući trčanje i hodanje, moći pretrčati 10 km u 3 mjeseca. Za početnike ima puno smisla ne pokušavati trčati duže dijelove trčanja. Česti međudionici hodanja omogućuju početniku da zadrži svježinu trčanja i na dužim udaljenostima.

Svaki trening započnimo zagrijavanjem: 5 do 15 minuta laganog trčanja s međudjelovima hodanja i osnovnim vježbama istezanja.

1. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalna trčanja – 3 min trčanja (brži tempo) + 1 min hoda (trebalo bi trajati 45 min)

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: intervalna trčanja – 4 min trčanja (lagani tempo) + 1 min hoda (ovo bi trebalo trajati oko 50 min)

vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste)
Petak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: intervalno dugo trčanje – 4 min trčanja (lagani tempo) + 1 min hoda (trebalo bi trajati 60 min)

2. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalna trčanja – 1 min trčanja (brži tempo) + 30 s hodanja (ovo bi trebalo trajati 45 min)

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: intervalna trčanja – 3 minute trčanja (lagani tempo) + 30 sekundi hodanja (ovo bi trebalo trajati oko 50 minuta)

vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste)
Petak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: intervalno dugo trčanje – 4 min trčanja (lagani tempo) + 1 min hodanja (ovo bi trebalo trajati 1 sat i 30 min)

3. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalna trčanja – 2 min trčanja (brži tempo) + 1 min hoda (trebalo bi trajati 50 min)

+ vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste)

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: intervalna trčanja – 4 min trčanja (lagani tempo) + 1 min hoda (ovo bi trebalo trajati oko 55 min)

Petak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: intervalno dugo trčanje – 4 min trčanja (lagani tempo) + 1 min hodanja (ovo bi trebalo trajati 1 sat i 45 min)

4. tjedan:

Ponedjeljak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Utorak: intervalna trčanja – 2 min trčanja (brži tempo) + 1 min hoda (trebalo bi trajati 50 min)

+ vježbe jačanja 3x (iskoraci, čučnjevi, sklekovi, podizanje kukova, podizanje na prste)

Srijeda: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Četvrtak: intervalna trčanja – 3 min trčanja (lagani tempo) + 1 min hoda (ovo bi trebalo trajati oko 55 min)

Petak: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Subota: odmor – hodajte najmanje 30 minuta

Nedjelja: dan maratona, 10 km

Spremni za trčanje

Osim planiranja treninga, odabir primjerene odjeće za trčanje, kvalitetne tenisice i opreme za trčanje kao što su torbice za trčanje i hidratacijski ruksaci, sportski satovi i mjerači koji nam pomažu u praćenju tempa, napora i postignuća, reflektirajući dodaci koje osiguravaju sigurnost pri trčanju, i ostale dodatke za trčanje.

Sve za trčanje pronađite u prodavaonicama Intersporta, gdje uz stručne savjete prodavača nudimo niz usluga koje olakšavaju odabir i kupnju tenisica za trčanje. Kao što je individualna analiza stopala u odabranim terminima, a u našim poslovnicama možete se za savjete kod odabira tenisica za trčanje možete se obratiti i predstavnicima priznatih brendova iz svijeta trčanja. Sve termine održavanja konzultacija pogledajte ovdje.